Onze producten

Bio-Ethanol

Het grootste deel van onze bio-ethanol wordt gebruikt om het te mengen met benzine. Onze ethanol voldoet aan de officiële ethanolnorm EN 15376. Bij het tankstation is op het etiket bij de pomp en het tankpistool te zien hoeveel ethanol er in de benzine kan zitten: tot 5% per volume ook bekend als E5 of tot 10% per volume beter bekend als E10.

Onze ethanol wordt ook gedeeltelijk verkocht voor andere toepassingen zoals ruitenwisservloeistof of voor het maken van ontsmettingsgels.

ABF produceert jaarlijks om en nabij de 285 miljoen liter ethanol.

DDGS (Dried Distillers Grains with Solubles)

Ons belangrijkste nevenproduct DDGS is in feite geconcentreerd eiwit; ongeveer 3 keer het eiwitgehalte van het verwerkte graan. De DDGS bevat ook een aanzienlijke hoeveelheid waardevol gisteiwit.  Het wordt verkocht aan de diervoederindustrie (melk- en vleesvee, varkens en pluimvee) in de vorm van meel of als pellets. Een deel wordt ook in natte vorm (W=wetDGS) verkocht aan de landbouwgemeenschap binnen een redelijke afstand van onze fabriek. De verkoop van de WDGS betekent dat er minder energie nodig is.

De handelsnamen van de verkochte diervoederingrediënten zijn:

Proticorn (DDGS van graan), Protifeed (DDGS voornamelijk van tarwe), Protistar (WDG wet distillers grains, enigszins vergelijkbaar met gebruikte granen van een brouwerij), Protisyr (CDS, gecondenseerde distillers solubles), Protigold (DGS, distillers grains with solubles, een combinatie van Protistar en Protisyr)

ABF produceert jaarlijks om en nabij de 190 duizend ton eiwitrijk veevoeder.

Elektriciteit

Dankzij onze warmtekrachtkoppelingseenheid produceren we elektriciteit en stoom met een hoog energierendement; 35% beter dan de productie van elektriciteit en stoom afzonderlijk.  De hoeveelheid stoom komt precies overeen met de behoefte van onze centrale, terwijl 50% van de overtollige elektriciteitsproductie aan het net wordt geleverd, wat overeenkomt met het verbruik van 10.000 huishoudens.

Maïsolie

De siroop bevat olie die we ervan kunnen scheiden. Deze olie is beter bekend als maïsolie.

Maïsolie wordt gebruikt in de veevoederindustrie of als grondstof voor de productie van biodiesel.

ABF produceert jaarlijks om en nabij de vijfduizend ton mais-olie.

CO2

Samen met Messer Benelux en IJsfabriek Strombeek heeft Alco Bio Fuel Gent een installatie die de CO2 ontstaan bij het vergistingsproces kan afvangen en hergebruiken.

De CO2-productie is constant en het hele jaar door.

Onze installatie beschikt voor het laden van vrachtwagens over een volledig geautomatiseerde vulplaats die aangesloten is op de opslagtanks voor vloeibare CO2.

ABF produceert jaarlijks om en nabij de 100 duizend ton groene CO2.

Voor meer informatie over ons product: Green CO2 kunt u contact opnemen met co2@alcobiofuel.com of tel.: +32 (0)9 326 93 60.