Over ons

Alco Bio Fuel Gent is een gezamenlijk samenwerkingsverband van aandeelhouders met ruime ervaring in alle grondstoffen die verband houden met de productie van bio-ethanol en geconcentreerde eiwit voor diervoeding.

Hoofdaandeelhouder Alcogroup is een ethanolproductie-, -distributie- en -handelsgroep, op wereldwijd niveau.

Vanden Avenne Commodities is een familiebedrijf dat actief is in de handel, distributie en opslag van graan en derivaten.

Arvesta en Wal.Agri is onderdeel van de grootste Belgische boerencoöperatie, die onder meer actief is in de opslag en distributie van landbouwproducten.

Alco Bio Fuel Gent is strategisch gelegen aan het Rodenhuizedok, een uniek biobrandstofcluster in de haven van Gent. Sinds de start in juli 2008 biedt het voordelen voor de productie van hoogwaardige bio-ethanol en een breed scala aan nevenproducten, o.a. als eiwitrijk veevoer (DDGS), elektriciteit, vloeibare CO2, maïsolie en electriciteit.

De locatie is om een aantal redenen van strategisch waarde:

  • De haven is ideaal gelegen in de nabijheid van de grootste maïs- en tarweproducerende regio’s in Noordwest-Europa. De invoer uit alle hoeken van de wereld kan efficiënt worden afgehandeld.
  • De productie-eenheid voor ethanol bevindt zich naast Euro-Silo, een graanverwerkings- en opslagbedrijf met een opslagcapaciteit van 650.000 ton. Euro-Silo zorgt voor de afhandeling van granen en nevenproducten voor en van Alco Energy Gent.
  • Het bestaande transportnetwerk en de bestaande infrastructuur bieden meerdere mogelijkheden voor het transport van zowel grondstoffen als afgewerkte producten, hetzij via de weg, het spoor, de binnenvaart en de kustvaart, hetzij via de grootste Panamax-schepen.
  • Gent is via het water nauw verbonden met grote olieraffinagecentra in Antwerpen, Rotterdam en Duitsland.

De productie-eenheid van Alco Bio Fuel Gent beschikt over de state-of-the-art technologieën voor het gebruik van energie en de verwerking van een grote verscheidenheid aan granen, waardoor de ecologische voetafdruk tot een maximum wordt beperkt.

Locatie, technologie en diversificatie van producten; deze 3 factoren samen maken Alco Bio Fuel Gent tot één van Europa’s meest competitieve en flexibele bioraffinaderijen.

Bekijk hier onze Bedrijfsvideo.